Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZFD713 | ORGANİK HAYVANCILIK | Seçmeli | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; Organik hayvansal üretimin temel ilkelerini, mevzuat ve sertifikasyon uygulamalarını, mera yönetimini ve çeşitli türler için organik yetiştiricilik uygulamalarını öğretmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Orhan ERMETİN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Organik tarım hakkında bilgi sahibi olur. | 2 | organik hayvancılık hakkında bilgi sahibi olur | 3 | Organik üretim yönetmeliği hakkında bilgi sahibidir | 4 | Hayvan refahı hakkında bilgi sahibidir. | 5 | Organik hayvansal üretim standartları hakkında bilgi sahibidir. | 6 | Organik üretim döngüsü hakkında bilgi sahibidir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Organik hayvancılığın genel ilkeleri, ekolojik dengenin korunması, mevzuat ve sertifikasyon uygulamaları, organik hayvancılık işletmelerinin kuruluş aşamaları, organik hayvansal ürünler gibi konuları içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar | | | 2 | Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar | | | 3 | Bitkisel ve hayvansal üretimin ilişkisi ve bütünlük | | | 4 | Organik Üretimde hayvan materyali | | | 5 | Organik üretimde sağlık koruma ve tedavi | | | 6 | Organik hayvansal üretimde kesif yem kaba yem ve besleme | | | 7 | Organik üretimde hayvan refahı | | | 8 | Organik üretimde Besin madde döngüsü | | | 9 | Organik üretimde Kayıt tutma | | | 10 | Dünya ve Türkiye’de organik hayvansal üretim standartları ve karşılaştırılması | | | 11 | Organik arıcılık ve arı ürünleri | | | 12 | organik küçükbaş hayvan yetiştirme | | | 13 | organik süt sığırı yetiştiriciliği | | | 14 | Organik hayvansal ürünleri pazarlama | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Er, Celal., Başalma, Dilek., 2013. Organik Tarımdaki Gelişmeler. 2. Basım, Nobel Akademik yayıncılık. ISBN: 978-605-133-671-8.
2. Yamak, Umut Sami., 2018. Zootekni (Hayvan Yetiştirme ve Besleme). 1. Baskı, Ceylan OFSET, ISBN: 978-605-245-323-0
3. Bengisu, Ü., Yavuzer, Ü. 2015. Organik Hayvancılık
4.Ders içeriğine göre elektronik ortamda hazırlanan sunular ve bunların çıktıları. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Quiz | 2 | 70 | Tartışma | 1 | 30 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 2 | 2 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rehberli Problem Çözümü | 1 | 1 | 1 |
Problem Çözümü | 1 | 1 | 1 |
Tartışma | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 1 | 1 | 1 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 1 | 1 |
Rapor Hazırlama | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |