Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Yüksek Lisans Programları

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - İLETİŞİM BİLİMLERİ (Y.L.) (TEZLİ) - YÜKSEK LİSANS



Program Tanımları
Kuruluş
Anabilim dalımız 2020-2021 Bahar Döneminde eğitime başlamıştır. Anabilim dalımız bünyesinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere iki program bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olanlar, Medya ve İletişim Bilimleri alanında Tezli Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanmaktadır.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Yüksek Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
İlgili Fakültelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema, Sinema ve Televizyon, Gazetecilik, Basın Yayın, iletişim Tasarımı veya İletişim Bölümlerinden mezun olmak
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, enstitünün ilgili programına eşdeğer kabul edilmesi durumunda, verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/ enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması ile öğrenci o dersten muaf tutulabilir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Yüksek Lisans Programlarının yeterlilik koşulları ve kuralları Yozgat Bozok Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen hususlarla belirlenmiştir. Lisans diploması, Transkript belgesi, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) belgesi ve eğer mevcutsa yabancı dil belgesi. Yabancı öğrenciler için, lisans diploması ve transkript.
Program Profili
Yüksek Lisans programlarında öğrencilerinin ilgili program alanında en güncel bilgilerle donatılması ve var olan bilgilerin yenilenmesi amaçlamaktadır. Programın hedefi analiz ve problem çözme yeteneği gelişmiş, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, etkili ilişkiler kurabilen ve sürdürebilen, takım çalışmasını en etkin şekilde uygulayabilen, inisiyatif alan, riski ve değişimi yöneten ve bütün bunları yaparken iş etiği çerçevesinde hareket eden kaliteli iş gücü yetiştirmektir. Bu program ile öğrenciler global bir anlayış içinde medya sektörünü ve iletişim olgusunu kavrama olanağı elde edecekler ve hem kişisel hem de profesyonel anlamda farklılık yaratma konusunda önemli adımlar atmış olacaklardır. Program sonunda öğrenciler gerek Türkiye genelinde, gerekse tüm dünyada kendi alanlarında görev alabilmek üzere, sağlam bir temel kazanmaktadırlar.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Programdan mezun olan öğrenciler, kariyerlerinde akademik olarak ilerleme imkanı elde etmektedir. İletişim fakültesi mezunları açısından, yüksek lisans program mezunları, lisans alanının sunduğu kariyerler imkanlarını kalifikasyon açısından genişletmektedirler. Alan dışından başvurup programı bitirenler ise kurumsal iletişim departmanları, reklam ajansları, radyo, televizyon ve sinema sektörü, yerel ve ulusal gazetelerdeki iş imkanlarıyla muhatap olacak profile yakınlaşmaktadır. Bunların haricinde, alan içi ve alan dışından başvurup programı bitiren mezunlar, akademik olarak açılan kadro imkanlarından yararlanmakta ve bir üst derece olan doktora eğitimine hak kazanmaktadırlar.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları durumunda doktora programına başvuru hakkı kazanırlar.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. Öğrenciler derslere devam ederek sınavlarına katılmak zorundadırlar. Öğrencinin devamı ise dersin öğretim üyesi tarafından takip edilir. Tüm sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve her ders için bir ara sınav (veya yarıyıl içi çalışma ödevi) ve bir yarıyıl sonu sınavı (final) yapılır. Değerlendirme ilgili öğretim üyesinin ders çıktılarından takip edilebilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için, ders aşamasında tüm zorunlu ve seçmeli dersleri dönemlik 30 AKTS olacak şekilde başarı ile tamamlamak zorundadır. Derslerinden başarılı olan öğrenciler, seçtiği tez danışmanının gözetiminde bir tez hazırlar ve bu tez seçilmiş jüri tarafından değerlendirilir. Zorunlu ve seçmeli derslerini ve tez savunmasından başarılı olan öğrenciler mezun edilir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Ekin VURAL İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı E-posta: iletisim.bilimleri@bozok.edu.tr Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesi İletişim Fakültesi Atatürk Yolu 7. Km 66900 Merkez / YOZGAT Tel: 0(354) 217 89 91 Dahili: 2100
Bölüm Olanakları
Yüksek lisans programımızda, televizyon stüdyosu, radyo stüdyosu, haber merkezi, halkla ilişkiler atölyesi, PC laboratuvarı, kurgu laboratuvarı ve kütüphane bulunmaktadır.

Program Çıktıları




Müfredat
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS GRUBU I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS GRUBU II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr