Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT208ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYONSeçmeli243
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Organik bitkisel üretimi ,Organik bitkisel üretimin genel prensipleri,Organik bitkisel üretimin gerekliliği,Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. ,Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuat.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Zekiye KOCAKAYA
Öğrenme Çıktıları
1Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme
2Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme
3Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme
4Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme
5Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim ,Organik bitkisel üretime başlama ve gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)Organik bitkisel üretim ilkeleri ,Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı,Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri.
2Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler)
3Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler)
4Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
5Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
6Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
7Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
8Ara sınav
9Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye)
10Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye)
11Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı
12Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
13Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
14Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
15Final Sınavı
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Seminer122
Bireysel Çalışma14114
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7214
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma7214
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ14 54341 25    
ÖÇ24 43341 25    
ÖÇ33 43341 25    
ÖÇ44 24341 25    
ÖÇ55  3341 25    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr