|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT208 | ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYON | Seçmeli | 2 | 4 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Ön Lisans | Dersin Amacı | Organik bitkisel üretimi ,Organik bitkisel üretimin genel prensipleri,Organik bitkisel üretimin gerekliliği,Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. ,Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuat. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğr. Üyesi Zekiye KOCAKAYA | Öğrenme Çıktıları | 1 | Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme | 2 | Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme | 3 | Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme | 4 | Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme | 5 | Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim ,Organik bitkisel üretime başlama ve gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)Organik bitkisel üretim ilkeleri ,Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı,Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri. | | | 2 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | | | 3 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | | | 4 | Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | | | 5 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | | | 6 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | | | 7 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | | | 10 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | | | 11 | Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı | | | 12 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | | | 13 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | | | 14 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | | | 15 | Final Sınavı | | | 16 | | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Seminer | 1 | 2 | 2 | Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 | Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | | 5 | 4 | 3 | 4 | 1 | | 2 | 5 | | | | | ÖÇ2 | 4 | | 4 | 3 | 3 | 4 | 1 | | 2 | 5 | | | | | ÖÇ3 | 3 | | 4 | 3 | 3 | 4 | 1 | | 2 | 5 | | | | | ÖÇ4 | 4 | | 2 | 4 | 3 | 4 | 1 | | 2 | 5 | | | | | ÖÇ5 | 5 | | | 3 | 3 | 4 | 1 | | 2 | 5 | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |
|
|