Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT216ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TEKNOLOJİSİSeçmeli243
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Organik ürünlerin biyokimyasal yapı değişimi ve fizyolojik olayların muhafaza periyodunda etkilerini yorumlayabilme
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Zekiye KOCAKAYA
Öğrenme Çıktıları
1Hasat öncesi ile hasat sonrası işlemlerin muhafazadaki etkilerini sentezleyebilme
2Ürün işleme yöntemlerini kavrayabilme
3
4
5
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Organik ürünlerin genel özelliklerini tanımlayabilme, Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Ürünlerin Genel Özellikleri Yapı ve Organ Gelişimi
2Biyokimyasal Yapı Fizyolojik Olaylar ve Gelişmeler
3Hasat Öncesi Dönemde Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Hasat
4Pazarlamada Standardizasyon Paketleme evi İşlemleri
5Hasat Sonrası Kayıplar ve Önleme Yolları
6Tarımsal Ürünlerde Kalite Kriterleri Kalite Kriterlerini Etkileyen Faktörler
7Genel değerlendirme
8Ara sınav
9Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri
10Teknolojik Ürünlerin Kalitesini Etkileyen Faktörler
11Değerlendirmede Mikroorganizmalar
12Konserve Yapımı Meyve Suyu Üretimi
13Kurutma Dondurma ve Dondurarak Muhafaza
14Fermantatif Değerlendirme
15Final Sınavı
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanması Prof.Dr. İsmail KARAÇALI Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004. 2. Organik Tarım Prof.Dr. Ertan İLTER , Doç.Dr.Ahmet ALTINDİŞLİ Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Seminer122
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7214
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma7214
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ13 2 34233     
ÖÇ23 2 32233     
ÖÇ3              
ÖÇ4              
ÖÇ5              
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr