Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT216 | ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Organik ürünlerin biyokimyasal yapı değişimi ve fizyolojik olayların muhafaza periyodunda etkilerini yorumlayabilme |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Zekiye KOCAKAYA |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Hasat öncesi ile hasat sonrası işlemlerin muhafazadaki etkilerini sentezleyebilme | 2 | Ürün işleme yöntemlerini kavrayabilme | 3 | | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Organik ürünlerin genel özelliklerini tanımlayabilme, Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ürünlerin Genel Özellikleri Yapı ve Organ Gelişimi | | | 2 | Biyokimyasal Yapı Fizyolojik Olaylar ve Gelişmeler | | | 3 | Hasat Öncesi Dönemde Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Hasat | | | 4 | Pazarlamada Standardizasyon Paketleme evi İşlemleri | | | 5 | Hasat Sonrası Kayıplar ve Önleme Yolları | | | 6 | Tarımsal Ürünlerde Kalite Kriterleri Kalite Kriterlerini Etkileyen Faktörler | | | 7 | Genel değerlendirme | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri | | | 10 | Teknolojik Ürünlerin Kalitesini Etkileyen Faktörler | | | 11 | Değerlendirmede Mikroorganizmalar | | | 12 | Konserve Yapımı Meyve Suyu Üretimi | | | 13 | Kurutma Dondurma ve Dondurarak Muhafaza | | | 14 | Fermantatif Değerlendirme | | | 15 | Final Sınavı | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanması Prof.Dr. İsmail KARAÇALI Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004. 2. Organik Tarım Prof.Dr. Ertan İLTER , Doç.Dr.Ahmet ALTINDİŞLİ Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Seminer | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | | 2 | | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | | | | | | ÖÇ2 | 3 | | 2 | | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |