|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT228 | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI PAZARLAMASI | Seçmeli | 2 | 4 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Ön Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı; Muhafaza tekniklerinin tarihsel gelisimini irdeleyerek, organik ürünlerinin muhafazasında önemli olan hasat öncesi gelisimlerinin anlatılması, muhafaza öncesi ve muhafaza sırasında önemli olan solunum aktivitelerinin açıklanması, ürünlerin derimi, derimden sonra meydana gelen kaybı ve bozulmaların tanımlanması, ürünlerde uygulanan ön sogutma ve muhafaza sekilleri ile muhafazadan çıkan ürünlerin degisik yollarla tasınmasının ögrenciye anlatılmasıdır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Öğr. Gör. Aysun ŞEHİT | Öğrenme Çıktıları | 1 | Ürünlerin muhafazası ve pazarlanması konusunda bilgiler öğrenir. | 2 | Hasat Zamanı ve tekniği konusunda bilgiler alır. | 3 | Sarartma, olgunlaştırma konularını öğrenir | 4 | Ambalaj Evi Uygulamaları, Ambalajlama konularını öğrenir. | 5 | Depolama Yöntemlerini öğrenir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Ürünlerin (Meyve, Sebze, Üzüm, Çilek, Fidan, Tohum) Muhafazasına ve Pazara Hazırlanmasına İlişkin Çeşitli Biyolojik ve Teknik Konular, Hasat Zamanı, Hasat Tekniği, Sarartma, olgunlaştırma, Ambalaj Evi Uygulamaları, Ambalajlama, Depolama Yöntemleri, soğutma, havalandırma, fümikasyon, Hasattan Sonra Ürünlerde Meydana Gelen Fiziksel, Kimyasal Ve Fizyolojik Değişmeler, Hasat sonrası hastalıkları, ürünlerin taşınması. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Ürünlerin muhafazası ve pazarlanması | | | 2 | Hasat Zamanı ve tekniği | | | 3 | Sarartma, olgunlaştırma | | | 4 | Ambalaj Evi Uygulamaları, Ambalajlama | | | 5 | Depolama Yöntemleri | | | 6 | Depolama Yöntemleri | | | 7 | Soğutma, havalandırma, fümikasyon | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Hasattan Sonra Ürünlerde Meydana Gelen Fiziksel, Kimyasal Ve Fizyolojik Değişmeler | | | 10 | Hasat sonrası hastalıklar | | | 11 | Hasat sonrası hastalıklar | | | 12 | Ürünlerin taşınması, ürünlerin depolanması, pazara ulaştırma ve pazarlama ekonomisi. | | | 13 | Diğer organik ürünlerin (hayvansal ürünler) muhafaza ve pazarlanması | | | 14 | Organik ürünlerde tutundurma çalışmaları, reklam, talep yaratma ve tüketici bilgilendirme | | | 15 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Seminer | 1 | 2 | 2 | Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 2 | | | | 3 | | | 4 | | 3 | | | | | ÖÇ2 | 2 | | | | 3 | | | 4 | | 3 | | | | | ÖÇ3 | 2 | | | | 3 | | | 4 | | 3 | | | | | ÖÇ4 | 2 | | | | 3 | | | 4 | | 3 | | | | | ÖÇ5 | 2 | | | | 3 | | | 4 | | 3 | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |
|
|