Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | S1 | SÜS BİTKİLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Süs bitkilerinin tanıtılması, sınıflandırılması, ekonomik önemleri, çoğaltma ve yetiştirme teknikleri, çevre istekleri ile hasatları, hasat sonrası işlemler ve muhafazaları konularında genel bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere aktarımını sağlamaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Hülya DOĞAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Süs bitkilerini tanır | 2 | Tek yıllık ve çok yıllık süs bitkilerini ayırt edebilir | 3 | Süs bitkileri fide ve fidan üretimi yapabilir | 4 | Yumrulu ve soğanlı süs bitkilerini tanır | 5 | Saksılı süs bitkilerini yetiştirir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Süs bitkilerinin tanıtılması, sınıflandırılması, ekonomik önemleri, çoğaltma ve yetiştirme teknikleri, çevre istekleri ile hasatları, hasat sonrası işlemler ve muhafazaları konularında genel bilgileri içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Süs bitkilerinin tanımı, önemleri ve sınıflandırılmaları | | | 2 | Süs bitkilerinin ülkemizdeki ve dünyadaki durumu, ekonomik değeri, sektörün sorunları ve geliştirme olanakları | | | 3 | Süs bitkilerinin üretim özellikleri, üretimde kullanılan yöntem ve teknikler | | | 4 | Süs bitkilerinde bahçe çiçekleri, üretimleri ve üretim teknikleri | | | 5 | Kesme çiçekçiliğin tanımı ve üretim özellikleri | | | 6 | Kesme çiçek yetiştiriciliği | | | 7 | Vize sınavı | | | 8 | Ağaç ve çalı formundaki süs bitkilerinin tanıtılması ve yetiştirme özellikleri | | | 9 | Süs bitkilerinin tohumla çoğaltılması | | | 10 | Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (çelikle çoğaltma) | | | 11 | Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (aşı ile çoğaltma) | | | 12 | Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (diğer vegetatif çoğaltma yöntemleri) | | | 13 | Süs bitkilerinde hasat ve muhafaza teknikleri | | | 14 | Süs bitkilerinde hasat ve muhafaza teknikleri | | | 15 | Süs bitkilerinde hasat sonrası işlemler ve pazara sunulması | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
- Oral N., 2009. İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ 3. Baskı
- Ceylan, 2004. DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAYDA KULLANIMLARI
- Genç, 2005. SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ( Temel üretme Teknikleri ) |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | 2 | | | | | | | | ÖÇ2 | 2 | | 2 | | | | | | 4 | 5 | | 3 | | | ÖÇ3 | | | | 4 | | | | 2 | | | | | 4 | | ÖÇ4 | | 5 | | | | | | | | | 4 | | | | ÖÇ5 | | | | | 4 | 4 | | | | | | | | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |