Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
S1SÜS BİTKİLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİSeçmeli233
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Süs bitkilerinin tanıtılması, sınıflandırılması, ekonomik önemleri, çoğaltma ve yetiştirme teknikleri, çevre istekleri ile hasatları, hasat sonrası işlemler ve muhafazaları konularında genel bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere aktarımını sağlamaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Hülya DOĞAN
Öğrenme Çıktıları
1Süs bitkilerini tanır
2Tek yıllık ve çok yıllık süs bitkilerini ayırt edebilir
3Süs bitkileri fide ve fidan üretimi yapabilir
4Yumrulu ve soğanlı süs bitkilerini tanır
5Saksılı süs bitkilerini yetiştirir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Süs bitkilerinin tanıtılması, sınıflandırılması, ekonomik önemleri, çoğaltma ve yetiştirme teknikleri, çevre istekleri ile hasatları, hasat sonrası işlemler ve muhafazaları konularında genel bilgileri içerir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süs bitkilerinin tanımı, önemleri ve sınıflandırılmaları
2Süs bitkilerinin ülkemizdeki ve dünyadaki durumu, ekonomik değeri, sektörün sorunları ve geliştirme olanakları
3Süs bitkilerinin üretim özellikleri, üretimde kullanılan yöntem ve teknikler
4Süs bitkilerinde bahçe çiçekleri, üretimleri ve üretim teknikleri
5Kesme çiçekçiliğin tanımı ve üretim özellikleri
6Kesme çiçek yetiştiriciliği
7Vize sınavı
8Ağaç ve çalı formundaki süs bitkilerinin tanıtılması ve yetiştirme özellikleri
9Süs bitkilerinin tohumla çoğaltılması
10Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (çelikle çoğaltma)
11Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (aşı ile çoğaltma)
12Süs bitkilerinin vegetatif olarak çoğaltılması (diğer vegetatif çoğaltma yöntemleri)
13Süs bitkilerinde hasat ve muhafaza teknikleri
14Süs bitkilerinde hasat ve muhafaza teknikleri
15Süs bitkilerinde hasat sonrası işlemler ve pazara sunulması
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
- Oral N., 2009. İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ 3. Baskı - Ceylan, 2004. DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAYDA KULLANIMLARI - Genç, 2005. SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ( Temel üretme Teknikleri )
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma10330
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma7214
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)76
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ1      2       
ÖÇ22 2     45 3  
ÖÇ3   4   2    4 
ÖÇ4 5        4   
ÖÇ5    44       5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr