Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZFD713ORGANİK HAYVANCILIKSeçmeli243
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı; Organik hayvansal üretimin temel ilkelerini, mevzuat ve sertifikasyon uygulamalarını, mera yönetimini ve çeşitli türler için organik yetiştiricilik uygulamalarını öğretmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Orhan ERMETİN
Öğrenme Çıktıları
1Organik tarım hakkında bilgi sahibi olur.
2organik hayvancılık hakkında bilgi sahibi olur
3Organik üretim yönetmeliği hakkında bilgi sahibidir
4Hayvan refahı hakkında bilgi sahibidir.
5Organik hayvansal üretim standartları hakkında bilgi sahibidir.
6Organik üretim döngüsü hakkında bilgi sahibidir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Organik hayvancılığın genel ilkeleri, ekolojik dengenin korunması, mevzuat ve sertifikasyon uygulamaları, organik hayvancılık işletmelerinin kuruluş aşamaları, organik hayvansal ürünler gibi konuları içerir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar
2Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar
3Bitkisel ve hayvansal üretimin ilişkisi ve bütünlük
4Organik Üretimde hayvan materyali
5Organik üretimde sağlık koruma ve tedavi
6Organik hayvansal üretimde kesif yem kaba yem ve besleme
7Organik üretimde hayvan refahı
8Organik üretimde Besin madde döngüsü
9Organik üretimde Kayıt tutma
10Dünya ve Türkiye’de organik hayvansal üretim standartları ve karşılaştırılması
11Organik arıcılık ve arı ürünleri
12organik küçükbaş hayvan yetiştirme
13organik süt sığırı yetiştiriciliği
14Organik hayvansal ürünleri pazarlama
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Er, Celal., Başalma, Dilek., 2013. Organik Tarımdaki Gelişmeler. 2. Basım, Nobel Akademik yayıncılık. ISBN: 978-605-133-671-8. 2. Yamak, Umut Sami., 2018. Zootekni (Hayvan Yetiştirme ve Besleme). 1. Baskı, Ceylan OFSET, ISBN: 978-605-245-323-0 3. Bengisu, Ü., Yavuzer, Ü. 2015. Organik Hayvancılık 4.Ders içeriğine göre elektronik ortamda hazırlanan sunular ve bunların çıktıları.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Quiz270
Tartışma130
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav224
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Rehberli Problem Çözümü111
Problem Çözümü111
Tartışma111
Soru-Yanıt111
Takım/Grup Çalışması111
Rapor Hazırlama111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma212
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12224
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)80
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ1            
ÖÇ2            
ÖÇ3            
ÖÇ4            
ÖÇ5            
ÖÇ6            
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr