Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZFD724 | ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Arı yetiştiriciliğinin teknik esasları ile tarımda arıcılığın önemini öğretmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Orhan ERMETİN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Ülke ekonomisi ve tarımda arıcılığın önemini kavrar. Türkiye’de arıcılık, hakkında genel bilgilere sahip olur. | 2 | Bal arısının morfolojini ve fizyolojisini öğrenir. | 3 | Arı ve Kovan bakımı hakkında bilgi sahibi olur. Arıcılıkta kullanılan alet ve malzemeleri öğrenir. | 4 | Bal arısı ürünlerini ve bunların önem ve yararlarını bilir. | 5 | Arı hastalık ve zararlarını öğrenir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu ders ülke ekonomisi ve tarımda arıcılığın önemi, Dünya’da ve Türkiye’de arıcılık, arıcılıkta kullanılan alet ve malzemeler, bal arısı ırkları, arı besleme, doğal nektar kaynakları, polen kaynakları, bal arısı kolonisinin yapısı, arı hastalık ve zararlıları hakkında bilgi ve ilgili konularını içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Arıcılığın ülke ekonomisindeki yeri ve önemi | | | 2 | Bal arısı kolonisinin yapısı | | | 3 | Arıcılıkta kullanılan alet ve malzemeler | Kovan ve arıcılık malzemelerinin incelenmesi | | 4 | Arı hastalık ve zararlıları | | | 5 | Arı ürünleri | | | 6 | İlkbahar bakımı | Kovan Bakımı | | 7 | Sonbahar bakımı | | | 8 | kışlatma | | | 9 | Ana arı yetiştiriciliği | | | 10 | organik arıcılık | | | 11 | Sabit ve gezginci arıcılık | | | 12 | Arıcılıkta çağdaş uygulamalar | | | 13 | Arı ürünleri pazarlama | Arı ürünleri incelemesi | | 14 | Genel sunum ve tartışma | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1- Öğretim üyesinin kendi ders notları ve sunuları.
2- Konu ile ilgili web sayfaları..
3- Anlaşılabilir Arıcılık. 2013.Ali Korkmaz. Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yayını. 330 sayfa. Samsun |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Quiz | 2 | 70 | Tartışma | 1 | 30 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 2 | 2 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 4 | 4 | 16 |
Rehberli Problem Çözümü | 1 | 1 | 1 |
Problem Çözümü | 1 | 1 | 1 |
Tartışma | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 1 | 1 | 1 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 1 | 1 |
Rapor Hazırlama | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr |