Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TBYL598"İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ"Seçmeli115
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, öğrencilere iç ve dış mekan bitkilerinin tanıtılması ve iç ve dış mekan bitkilerinin yetiştirme teknikleri ile bakımı hakkında gerekli bilginin sağlanmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Arş. Gör. Dr. Tuğba KILIÇ
Öğrenme Çıktıları
1İç ve dış mekân bitkilerinin önemini kavrar.
2İç ve dış mekân bitkilerini tanır.
3İç ve dış mekân bitkilerinin çoğaltma yöntemlerini bilir.
4İç ve dış mekân bitkilerinin yetiştirme tekniklerini anlar.
5İç ve dış mekân bitkilerini işlevlerine göre kullanabilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ön koşulu bulunmamaktadır.
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Başka bir husus bulunmamaktadır.
Dersin İçeriği
İç ve dış mekân bitkilerinin tanımı, önemi, işlevleri, genel özellikleri, istekleri, bakımı, çoğaltma yöntemleri ve bazı özel alanlarda kullanımıdır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süs bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması, ekonomik önemi
2İç ve dış mekân bitkilerinin tarihçesi, sınıflandırılması ve önemi
3İç ve dış mekan bitkilerinin genel istekleri
4İç mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (generatif ve vejetatif metotlar)
5Dış mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (generatif ve vejetatif yöntem)
6Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
7Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
8Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
9Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (4 tür)
10Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
11Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
12İç mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri
13Dış mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri
14Dış mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Oral Necdet, 1991. İç Mekân Süs Bitkileri. Çevre Ltd. Şti. Yayınları. 2. Yazgan Murat Ertuğrul, Uslu Aysel, Özyavuz Murat, 2013. İç Mekan Bitkileri ve Tasarımı. Ankara Üniversitesi Yayınları. 3. Özzambak Ercan, 2007. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği. İyi Tarım Uygulamaları. Tibyan Yayıncılık. 4. Zümreoğlu, Süheyla, Erkal Süleyman, Akgül Celal vd. 2004. Süs Bitkileri. YAYÇEP 5.İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Kent Ağaçları ve Süs Bitkilerinde Bakım ve Budama Esasları. 6. Genç, M., 2007. Odunsu ve Otsu Bitkiler Yetiştiriciliği. Süleyman Demirel Üniv. Yayın No: 76, 468s, Isparta
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Quiz370
Ev Ödevi330
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri50
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Staj durumu bulunmamaktadır.
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı111
Quiz313
Derse Katılım14342
Seminer2612
Bireysel Çalışma6424
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma188
Quiz için Bireysel Çalışma3412
Ev Ödevi3412
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)114
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr