Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Yüksek Lisans Programları

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ (Y.L.) (TEZLİ) - YÜKSEK LİSANS



Program Tanımları
Kuruluş
Program 2021 yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olan öğrenciler yüksek lisans derecesi alır
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Yüksek Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
1. Eğitim dalı yönünden Hemşirelik Anabilim Dalı’nca uygun görülecek bir hemşirelik lisans diplomasına sahip olması 2. Başvurduğu program için istenilen ALES puan türünden en az 60puan almış ve lisans mezuniyet not ortalamalarının dört üzerinden en az 2,50 veya eşdeğer bir puana sahip olmaları, 3. Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından lisans mezunu Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adayların ise YÖK’ten alacakları denklik belgesine sahip olmaları gerekir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Önceki öğrenmelerin tanınmasında Lisans-ön lisans eğitim öğretim yönetmeliği Yatay geçişle öğrenci kabulü maddeleri esas alınır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program toplam 120 AKTS az olmamak koşuluyla seçmeli ve zorunlu derslerin alınması ve tez çalışmasından oluşur. Öğrencinin ders ve tez başarısının belirlenmesinde Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanır.
Program Profili
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği yüksek lisans programı, Hemşirelik Anabilim Dalı bünyesinde 2021 yılında kuruldu. Program, ilk iki yarıyıl boyunca teorik ve uygulamalı derslerle başlar ve ardından iki yarıyıl boyunca tez çalışmalarını içeren toplamda 4 yarıyıldan oluşur. Tez çalışmasına başlamadan önce, en az 60 AKTS'lik dersin tamamlanmış olması gerekmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği yüksek lisans derecesini alabilmek için toplamda 120 AKTS tamamlanmalıdır. Yüksek lisans tezi başarıyla tamamlayan öğrenciler, programdan uzman hemşire olarak mezun olurlar. Programın dili Türkçedir. Kontenjan belirlenirken, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkelerde belirtilen öğretim üyesi başına düşen tez danışmanlığı sayıları dikkate alınır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Yüksek lisans programını tamamlayan mezunlarımız, hastanelerde uzman hemşire, yönetici hemşire ve eğitim hemşiresi olarak çalışma imkanına sahiptirler. Bunun yanı sıra, üniversitelerin hemşirelik bölümlerinde akademisyen olarak görev alabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezunlar Doktora programına başvuru yapabilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için kullanılan değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi veya üyeleri tarafından belirlenir ve Ders Bilgi Paketi'nde yer alan Ders Öğretim Planı'nda tanımlanır. Sınavlar ve ders notları, YOBÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre düzenlenir.
Mezuniyet Koşulları
Program toplam 120 AKTS'den az olmamak koşuluyla seçmeli ve zorunlu derslerin alınması ve tez çalışmasından oluşur. Öğrencinin ders ve tez başarısının belirlenmesinde YOBÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanır.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Doç. Dr. Ayşe ŞENER TAPLAK Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Anabilim Dalı Başkanı ayse.taplak@bozok.edu.tr
Bölüm Olanakları
Öğrenci bu programda, gerekli görüldüğünde veya talebi olduğu takdirde asgarî kredinin üzerinde ders alabilir. Mezuniyet için asgarî 120 AKTS tamamlanmalıdır

Program Çıktıları




Müfredat
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS GRUBU I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
SEÇMELİ DERS GRUBU II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS
 
Yozgat Bozok University, Yozgat / TURKEY • Tel  (pbx): +90 354 217 86 01 • e-mail: uo@bozok.edu.tr